P.D. KNEZGRAD

Lovran, Croatia

Greben Kičerina u zaleđu Rijeke

GREBEN KIČERINA

Datum izleta: Nedjelja, 12. veljače 2017.

Vodič: Mirko Bjelan

Mobitel: 0912917480

Email: mirko.bjelan@ri.t-com.hr

Pozivaju se članovi Društva da se prijave za jednodnevni izlet u zaleđu Rijeke - "Greben Kičerina" zakazan za 12.02.2017. Prijave u prostorijama Društva, na tel. vodiča ili E-mail.
Polazak:                                  u 9:00. sati
Mjesto polaska:                      parking ispred tišljarije - Lovran
Težina staze:                          srednje zahtjevna staza
Dužina staze i vrijeme hoda: 8 km – ( 5 h hoda) 
Prijevoz:                                 Osobnim automobilima
Oprema:
Osnovna oprema, primjerena planinarska obuća i odjeća, dovoljno tekućine (putem nema mogućnosti opskrbe)

Kratak opis staze:
Greben Kićerina pruža se u smjeru od jugoistoka prema sjeverozapadu u dužini  5 km, od zaselka Plosne iznad Kukuljanova do  Jezeva vrha iznad Glogova, odnosno, Kikovice. Grebenska staza dalje nastavlja prema Cerniku. Na grebenu se nalazi nekoliko manjih vrhova:
vrh Kičer, Drenovi vrh, te Suhi vrh. Vidici s ovog grebena i njegovih vrhova možda se ne mogu mjeriti s onima što se pružaju s Učke, Snježnika ili Risnjaka niti se njihove znamenitosti ne mogu uspoređivati, ali ono što oni pružaju toliko je drugačije i raznolikije što im daje posebnu draž i osebujnu ljepotu.

ISHODIŠTE POHODA:
Zaselak Plosa iznad Kukuljanova (n/v 250 m), vrh Kičer (n/v 494 m),  Drenovi vrh (n/v 542 m), Suhi vrh (n/v 547 m), Glogovo (n/v 340 m), te Cernik (n/v 310 m). Dužina staze 8,1 km. Visinska razlika pri usponu 503 m, pri spustu 444 m. Aktivno vrijeme hoda 2 h i 45 minuta. Vrijeme stajanja 2 h i 24 minuta, te ukupno provedeno vrijeme 5 h 09 minuta.  Najniža visinska točka 250 m, a najviša 547 m.

Napomena:

Prijavom na izlet svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.  U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, moguće su promjene plana ili potpuno otkazivanje izleta. Postoji mogućnost dogovora obroka na kraju pohoda u nekom od restorana na cesti prema doma.

Vodič: Mirko Bjelan