P.D. KNEZGRAD

Lovran, Croatia

Izlet i planinarenje u BiH-Hercegovina 22-25. 06. 2019.

5-dnevni izlet u Bih

Datum izleta: Subota, 22. lipnja 2019.

Vodič: Marin Radoš i Adriano Kosmić

Mobitel: 091 5006 721

Email: pdknezgrad@gmail.com

Pozivaju se zainteresirani članovi Društva da se prijave na 5-dnevni izlet i planinarenje u BiH zakazan za 21 do 25 06.2019. Prijave i uplate prijevoza (250 kn) najkasnije do 15.04.2019. Bez uplate prijava nije važeća. Okvirna cijena izleta kreće se cca 800 kn. U tu cijenu je uključen prijevoz autobusom, noćenje s doručkom u Etno selu Remići i troškovi vodiča.

PLAN IZLETA

Subota, 22.06.2019.
Polazak iz Lovrana (Mul) u 00,05 h.  Vožnja i dolazak na Blidinje u ranim jutarnjim satima,  do motela i restorana „Hajdučke Vrleti“.  Prijevoz kombijem (5 km) po makadamskoj cesti do Vitlenice, polazne točke prema Hajdučkim vratima. Okvirno vrijeme hoda 3 h. Povratak istim putem ili po želji preko Velikog Vilinca na skijalište Risovac - Blidinje. U popodnevnim satima nastavak vožnje autobusom preko Jablanice prema Rami cca 1  h i 20 minuta. Smještaj i večera u Etno selu Remići – Menjik.

Nedjelja, 23.06.2019.
Nakon doručka u Etno selu polazak u 9 h na Radušu - vrh Idovac (1956 m). Opcija polazak sa skijališta, spust u Zahum cca tura 5 sati ili polazak iz Zahuma i silazak istim putem cca 4 h. Po želji odlazak na vidikovac s najljepšim pogledom na Ramsko jezero. Između 14 i 15 sati polazak na Šćit obilazak jezera, samostana i etnografskog muzeja. Povratak oko 18 h i večera u Etno selu.

Ponedjeljak, 24.06.2019.
Nakon doručka, polazak iz Etno sela autobusom u 6 h ujutro prema Blidinju. Dolazak do Kedžare prije motela Hajdučke Vrleti u 7 i 30 h, od kuda započinje uspon na Veliki Vran (2047m) najviši vrh. Od vrha spust do motela Hajdučke Vrleti. Ukupno vrijeme hoda (uspon i spust) između 5 do 6 h. Povratak u popodnevnim satima i dolazak u Etno selo između 19 i20 h.

Utorak, 25.06.2019.
U jutarnji satima polazak iz Etno sela preko Kupresa po želji – uspon na Stožer (1758 m cca 1 h)  ili šetnja Borovom glava Livno preko visoravni Kruge, gdje se može sresti i vidjeti i do 500 divljih konja (4 h). Ni jedna od predloženih varijanti nije zahtjevna. U poslijepodnevnim satima povratak doma.

 Dokumenti: Važeća putna isprava (osobna karta), zdravstvena i planinarska iskaznica
Smještaj: Etno selo Remić, http://www.etno-selo-remic.com/

Napomena:

  • Nosi se jednodnevni ruksak za hodanje, a ostale stvari ostaju u autobusu/smještaju
  • Prilagoditi planinarsku odjeću za mogući pljusak, obavezno za vjetar jer idemo na 2-tisućnjake gdje su promjene vremena učestale
  • Obavezne visoke planinarske cipele za hodanje
  • Zaštita od sunca
  • Na hodanje ponijeti minimalno 2 litre vode jer su planine izložene, bez hlada
  • Ponesite konvertibilne marke za plaćanje
  • Cijene su općenito niže nego kod nas, ali u turističkim objektima (posebno hrana) su slične

Upozorenje: Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu.

Admon