P.D. KNEZGRAD

Lovran, Croatia

Jednodnevni izlet u Istru

Buzet - Raspadalica - Buzet

Datum izleta: Nedjelja, 14. lipnja 2020.

Vodič: Loreta Žepina i Zoran Šarin

Mobitel: 0915018197

Email: pdknezgrad@gmail.com

Nedjelja, 14. lipnja 2020.

Plan puta
Okupljanje planinara ispred planinarskog doma na Poklonu u 8 sati. Nakon rasporeda po autima, vožnju nastavljamo starom cestom preko Učke do Buzeta. Ishodišna točka ovog izleta je benzinska postaja OMV u Buzetu. Staza započinje sa (63 m n/v), a završava na 556 m (n/v) nedaleko od Raspadalice, mjesta gdje se okupljaju ljubitelji ekstremnih sportova. Sa Raspadalice prostire se prekrasan pogled na grad Buzet, južni dio Buzeštine i Istre. Dužina staze - okvirno 9,5 km. Staza nije teška, moglo bi se reći lagana i ugodna za planinarenje. Prijevoz je organiziran osobnim automobilima.

Ova kružna staza vodi nas od Buzeta prema Raspadalici, litici koja se diže iznad Buzeta, te povratak kružnom turom do Buzeta.  Na putu prema vrhu staza vodi kroz nisko šumsko raslinje, preko livada prelazi prugu te ubrzo po nešto oštrijem usponu izlazimo na greben koji će nas dovesti zapadno sve do vrha Raspadalice.

Preko uzletišta nastavljamo dalje uz rub grebena kuda ćemo se spojiti na IPP. Na križanju - produžiti nizbrdo prema Buzetu, prvo do željezničke postaje Buzet, a potom do sela Finderli. Iz Finderli makadamom nastavljamo silazak prema Buzetu.

Standardna planinarska oprema, prilagođena ovom godišnjem dobu.
Hrana i piće iz ruksaka.

Molimo da se za izlet prijavite na broj 0915018197 ili u petak na sastanku radi dogovora oko prijevoza.  U slučaju kiše izlet se odgađa.  Hvala na razumijevanju.

Organizatori izleta Loreta Žepina i Zoran Šarin

Gpx tragovi na topo karti