P.D. KNEZGRAD

Lovran, Croatia

Marunada 2015.

Tradicionalni pohod Marunada - 2015.

Subota, 10. listopada, 2015.
Općina Lovran i TZ Lovran u svrhu promidžbe turizma, već duže vrijeme organiziraju razne zabavne manifestacije a jedna od njih je i Marunada. Tako se i naše Društvo pridružilo toj inicijativi i svake godine u svoj godišnji plan pohoda obavezno stavlja pohod „ Marunada“.

Ove godine – Svečanom povorkom glavnom lovranskom ulicom, od hotela Excelsior do Trga Slobode, otvorena je  42. Marunada, najveća gastromanifestacija naše regije. Prva ovogodišnja Marunada održana je u Lignju - (10. i 11. /10/2015.). Idući vikend ( 17. i 18/10/2015.) održava se na Dobreću, te završna od 23 do 25 10/2015. u Lovranu.
Naše planinarsko Društvo svake godine u tu svrhu organizira tradicionalni pohod na Učku zvani „MARUNADA“, koga pohode mnoga planinarska društva iz cijele Hrvatske i inozemstva. Isto tako, ovom pohodu pridružuju se pojedinci i članovi planinarskih  društava iz bliže okolice: PD "Opatija" iz Opatije, "Skitač" iz Labina, "Klana" iz Klane, te PD „Elektroprimorje“, „Platak“,„Učka“, „Transverzalac“ svi iz Rijeke

Ove godine zbog loše vremenske prognoze odaziv je bio nešto slabiji, nego proteklih godina. Neizostavno, svake godine, pohodu Marunada sudjelovalo je PD „Cincar“ iz Livna sa svojim voditeljem Ivom Čekom.

Pohode Marunada osmišljavamo tako, da svake godine obilazimo neki drugi vrh u zaleđu Lovrana na padinama Učke sa obaveznim ručkom-fažolom uz minimalno sudjelovanje od 10 kn. na Babinom skloništu, ili na nekom drugom mjestu, ovisno o vremenskim prilikama. Ovoga puta ručak je organiziran u Lovranskoj Dragi u zatvorenom prostoru, nakon toga nastavilo se druženje na pučkoj veselici u Lignju.

Nakon zdravice, Predsjednik PD Knezgrad Branko Šimac  pozdravio je sve sudionike i u kratkom govoru upoznao ih sa planom ovog pohoda.  Planirana je slijedeća staza:

LIGANJ – LUŽINSKI BREG – OPLOVAC – LOVRANSKA DRAGA ( sa obilaskom slapa) – LIGANJ

Vrijeme hoda je 3 sata i 30 minuta.
Na pohod se krenulo u 10 sati.

Album fotografija možete pogledati na slijedećem linku: MARUNADA - 2015.