P.D. KNEZGRAD

Lovran, Croatia

"MARUNADA"-Tradicionalni pohod na Učku 2016

Tradicionalni pohod Marunada - 2016.

Subota, 08. listopada, 2016.
Općina Lovran i TZ Lovran u svrhu promidžbe turizma, već duže vrijeme organiziraju razne zabavne manifestacije a jedna od njih je i Marunada. Tako se i naše Društvo pridružilo toj inicijativi i svake godine u svoj godišnji plan pohoda obavezno stavlja pohod „ Marunada“.

Ove godine – Svečanom povorkom glavnom lovranskom ulicom, od hotela Bristol do Trga slobode, otvorena je  43. Marunada, najveća gastromanifestacija naše regije. U 11 sati i 30 minuta održano je svečano otvaranje. Na otvaranju nastupili su: Puhački orkestar Lovran, Dječji vrtić Lovran, Folklorni ansambl ”Zora” iz Opatije, Učenički dom Lovran te Dječji dom ”Ivana Brlić Mažuranić” iz Lovrana.

Prva ovogodišnja Marunada održana je u Lignju - (8. i 9. /10/2016.), na kojoj je sudjelovalo naše PD Knezgrad. Idući vikend ( 15. i 16/10/2016.) održava se na Dobreću, te završna od 21 do 23 10/2016. u Lovranu.
Naše planinarsko Društvo svake godine u tu svrhu organizira tradicionalni pohod na Učku zvani „MARUNADA“, kojeg pohode mnoga planinarska društva iz cijele Hrvatske i inozemstva. Isto tako, ovom pohodu pridružuju se pojedinci i članovi planinarskih  društava iz Rijeke, bliže i šire okolice.

Pohode Marunada osmišljavamo tako, da svake godine obilazimo neki drugi vrh u zaleđu Lovrana na padinama Učke sa obaveznim ručkom-fažolom uz minimalno sudjelovanje od 10 kn. na Babinom skloništu, ili na nekom drugom mjestu, ovisno o vremenskim prilikama. Ovoga puta ručak je organiziran na Babinom skloništu, nakon toga spust do Lignja, gdje se nastavlja druženje na pučkoj veselici u Lignju.

Nakon zdravice, Predsjednik PD Knezgrad Branko Šimac  pozdravio je sve sudionike i u kratkom govoru upoznao ih sa planom ovog pohoda.  Planirana je slijedeća staza:

LOVRANSKA DRAGA – BABINO SKLONIŠTE - LIGANJ

Na pohod se krenulo u 10 i 20 minuta.

Album fotografija možete pogledati na slijedećem linku: MARUNADA 2016.