P.D. KNEZGRAD

Lovran, Croatia

Jednodnevni izlet na Poštak

Datum izleta: Nedjelja, 25. rujna 2016.

Vodič: Mirko Bjelan

Mobitel: 0912917480

Email: pdknezgrad@gmail.com

Poštovani članovi Društva, zakazani izlet na Poštak 18. rujna odgađa se zbog lošeg vremena i prebacuje se na slijedeći vikend 25. rujna, 2016. Drugih promjena nema. Molimo članove Društva da obnove svoje prijave na zakazani datum.
Pozivaju se članovi Društva da se prijave za jednodnevni izlet  na Ličku Plješivicu - Poštak, najkasnije do 22. rujna, 2016. Prijave u prostorijama Društva, na tel. vodiča ili E-mail.

Polazak:                                  u 6:00. sati
Mjesto polaska:                      parking kod Hotelijerskog fakulteta u Iki.
Težina staze:                          srednje zahtjevna staza
Dužina staze i vrijeme hoda: 9 km – (4 do 5 h hoda)
Prijevoz:                                 Autobusom - za članove Društva prijevoz je besplatan ( uvjet - uplaćena članarina za 2016.)
Povratak:                                u večernjim satima
Oprema:
Osnovna oprema, primjerena planinarska obuća i odjeća, dovoljno tekućine (putem nema mogućnosti opskrbe)

Kratak opis staze:

Poštak je izdvojena planina iznad rijeke Zrmanje na južnom dijelu lanca Ličke Plješivice. Prepoznatljiv je  po strmo odsječenom padinom ispod vrha. U cijelosti je prekriven travnjacima s malo šume. Planinarski je zanimljiv zbog neobičnih prirodnih kamenih skulptura u podnožju vrha sa zapadne strane. Naziv (po nekim izvorima) potječe iz vremena kada se pod planinom razmjenjivala pošta na granici Austro-Ugarske i Turske, a u kartama zna biti označen imenom Kečina kosa. Početna točka pohoda je željeznička postaja Zrmanja u mjestu Otrić na cesti Zagreb – Split. Staza nije zahtjevna – srednje teška. Povratak istim putom do željezničke stanice Zrmanja, gdje će nas čekati autobus.


Napomena:

Prijavom na izlet svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.  U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, moguće su promjene plana ili potpuno otkazivanje izleta. Postoji mogućnost dogovora obroka na kraju pohoda u nekoj od restorana na cesti prema doma.

Vodič: Mirko Bjelan